ホーム > イベント・セミナー > 各種セミナー > [Social Gathering] How do we enjoy the life in the foreign country ? 長期海外渡航の心得講座

海外インターンシップなど数ヶ月の長期渡航が多くなってきました。1ヶ月以上の長期渡航は旅行感覚よりも現地で生活するのに近くなってきます。海外での生活は、言語や文化の違いからくる苦労も多いですが、違った文化を楽しみながら多くのことを学ぶ非常にいい機会です。これから出発する皆さんの長期渡航をより安全にかつより充実したものにしてもらうべく、ソーシャルギャザリングを11月8日18時から開催したいと思います。竹内先生より海外生活でのポイントを簡単に講義してもらった後は、"日本"での生活ですでにいろいろなコツや楽しみ方をマスターしている留学生から話を聞く事を考えています。

日時:  11月8日(金) 18:00から1時間程度
場所:  ES館6階ラウンジ(635会議室の前)
内容:  竹内先生よりの長期海外渡航講座 15分から20分程度
       主に海外生活での安全面で気をつける事や、注意点など
     フリーディスカッション
       留学生に海外(日本)での生活のコツや楽しむポイントを
       話してもらおうと考えています。
       ソフトドリンク、お菓子を出します。

For International Students

We are planing to have a social gathering for LGS students on 8th November. Now many students are going to foreign institutes for oversea internships. They will stay for a long time, a few months. You already have many experiences in a "foreign" country, Japan, how to communicate with people, how to enjoy a difference culture, and etc. So it is sure that these experience are very helpful for the LGS students to make their internships much meaningful. In the social gathering, we'd like to talk with you and LGS students about a stay in a "foreign" country.

Event

DATE:   8th November, 18:00 - 19:00
PLACE:   The lounge in 6F of the ES building (in front of ES635 meeting room.)
CONTENTS: A short talk by Prof. Takeuchi about a stay in a foreign country. (~ 15min)
      Free discussion time with eating and drinking
      (We are planing to serve some snacks and soft drinks )